کد خبر: 5075
تاریخ انتشار: دوشنبه 18 اردیبهشت 1396 -    8 May 2017
ارسال به دوستان
الف الف

کهکشان مثلثی / / / M33 / Triangulum Galaxy /

  کهکشان مارپیچی M۳۳ نام خود را از صورت فلکی مثلث که در آن قرار دارد گرفته است و اندکی بیش از  ۲ میلیون سال نوری با ما فاصله دارد. هر چند که این کهکشان در صورت فلکی مثلث قرار دارد اما از طریق صورت فلکی آندرومدا راحت ترمی توان آن را  یافت. اگر کهکشان آندرومدا را به سمت ستاره(MIRACH) ادامه دهید و به میزان فاصله این دو به پایین بیایید به کهکشان M۳۳ می رسید. البته این کهکشان کوچکتر و کم نورتر از M۳۱ است و با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست. چرا که قدری برابر با ۷/۵ دارد. اما در تلسکوپ به زیبایی این کهکشان پی می برید.این کهکشان بهمراه کهکشانهای راه شیری وکهکشان آندرومدا سه کهکشان بزرگ از خوشه کهکشانی محلی می باشد.

احتمالا" قمر کهکشان راه شیری بوده وجرم آن یک هفتم جرم کهکشان راه شیری می باشد.بدلیل درخشندگی سطحی کم مشاهده آن سخت است.دوربین های دوچشمی منظره ای محو را نشان می دهند ولی تلسکوپ می تواند تا حدودی جزییات را نیز به نمایش بگذارد.اندازه هسته آن نسبت به بازوهای آن کم است.

تصاویر تهیه شده در ناحیه اشعه ایکس از این کهکشان نشان دهنده وجود هزاران ستاره دوتایی تولید کننده اشعه ایکس است.این دوتایی ها اغلب بصورت ترکیبی از یک سیاهچاله نسبتا کم جرم با جرم چند برابر جرم خورشید وستاره ای دیگر هستند.

در عکس زیر چشمه های دوتایی اشعه ایکس قابل مشاهده می باشد.

 

مشاهدات همچنین نشان داده اند که در هسته این کهکشان برخلاف سایر کهکشانهای بزرگ بویژه دو کهکشان راه شیری وآندرومدا سیاهچاله پرجرمی وجود ندارد.

 برای دیدن عکسی بزرگ از این جرم به آدرس زیر مراجعه نمایید:

http://web.me.com/melmartin/Deep_Space_Images/_Media/m33jhargbv5-3.jpg

  


منبع: با همکاری سایت www.ahvazastro.ir

 

خلاصه اطلاعات

اندازه ظاهری

فاصله -سال نوری

قدرظاهری

بعد-ساعت

دقیقه

میل -دقیقه

درجه

درصورت فلکی

کهکشان مارپیچی  NGC598

73'*45'

3000000

5.7

01  33

30  39

مثلث